Այս մթերքները օգնում են պահպանել մաշկի թարմությունն ու երիտասարդությունը
Բրիտանական Էդինբուրգի համալսարանի Աշերովյան ինստիտուտի գիտաշխատող Ռուփի Օժլան հայտնել է, որ մաշկի թարմության եւ երիտասարդության պահպանման համար անհրաժեշտ է սնվել։ Այս մասին հայտնում է The Sun պարբերականը։ Ըստ դոկտոր Օժլայի, պետք է խուսափել երկաթի բարձր պարունակություն ունեցող մթերքից՝ կարմիր մսից, որը կարող է կտրուկ տարիքային փոփոխությունների հանգեցնել։
Սրա փոխարեն նա խորհուրդ է տալիս սնվել հակաօքսիդանտներ կոլեգեն եւ միներալներ պարունակող մթերքներով, որոնք հակաբորբոքային ազդեցություն ունեն։
Նշենք, որ Ռուփի Օժլան սննդակարգի մշակման հարցում ամենահայտնի մասնագետներից է Մեծ Բրիտանիայում։ Նա նշում է, որ պետք է ավելացնել մրգերի եւ բանջարեղենների քանակը օրվա սննդակարգում, ինչպես նաեւ ուտել որակյալ ճարպերով հարուստ ընկուզեղեն եւ սերմեր։ Ցածր սպիտակուցային դիետան կարող է արգելակել աճի հորմոնների արտազատմանը, որոնք բերում են տարիքային փոփոխությունների։
Կարծիքներ