Սննդամթերքի որ տեսակները կարող են դառնալ մաշկային խնդիրների առաջացման պատճառ

Սննդամթերքի որ տեսակները կարող են դառնալ մաշկային խնդիրների առաջացման պատճառ

Կաթն ու կաթնամթերքը կարող են դառնալ բշտիկների ու մաշկային բորբոքումների զարգացման պատճառ։ Այս մասին «Известия»-ի հետ զրույցում ասել է կոսմետոլոգ Շաբագի Մադիևան։

«Սա պայմանավորված է նրանով, որ կաթում պարունակվող հորմոնները բարձրացնում են օրգանիզմում տեստոստերոնի մակարդակը և, որպես հետևանք, հանգեցնում մաշկային ճարպի արտադրության ավելացման, որն էլ խցանում է ֆոլիկուլները», - նշել է մասնագետը:

Բացի այդ, բշտիկների, բորբոքումների ու սև կետերի առաջացացման պատճառ կարող է դառնալ նաև արագ սննդի հաճախակի գործածությունը։ Բանն այն է, որ նման մթերքը հաճախ պարունակում է տրանսճարպեր և օրգանիզմում հայտնվելուց հետո ակտիվացնում են բորբոքային գործընթացները, ինչի հետևանքով տուժում է նաև մաշկը։

Մաշկային նման տհաճ խնդրի զարգացմանը նպաստող սննդամթերքի մյուս տեսակների թվում Մադիևան առանձնացրել է սուրճը, քաղցր ու աղի մթերքը և տապակած ուտեստները։