Քիչ էր մնում ուտեր հազվագյուտ մողեսին

Քիչ էր մնում ուտեր հազվագյուտ մողեսին
Այցելելով Վիետնամի գավառական ռեստորաններից մեկը, կենդանաբան Նգո Վան Տրիին շատ է զարմացրել մողեսը, որին նրան առաջարկել են տեղացի խոհարարները որպես շատ համեղ ճաշատեսակ: Գիտնականը տեղում նկարահանել է մողեսին և նկարն ուղարկել է ԱՄՆ-ի իր կոլեգաներին: Արձագանքը եղել է ապշեցուցիչ: Պարզվել է, որ մողեսի այդ տեսակը շատ հազվագյուտ է: Դրանց յուրահատկությունը կայանում է նրանում, որ բազմանում են առանց որձի` պարթենոգենեզի միջոցով:







Top-news.am