Ինչպե՞ս վերացնել ձկան տհաճ հոտը և պատրաստել համեղ ձուկ
Սուրբ Ծնունդը խորհրդանշող ուտեստներից մեկն էլ ձուկն է, որը պատրաստելու համար հայ կանայք և տղամարդիկ ջանք չեն խնայում: Այս խորհուրդները կօգնեն ձեզ էլ ավելի համեղ ու ճիշտ պատրաստել ձկնեղենը:
Ձուկը տապակելիս չի փխլվի, եթե այն աղ դնեք տապակելուց 10-15 րոպե առաջ:
Եթե ձկնապուրին մի քիչ կաթ ավելացնեք, սուր հոտը կվերանա, իսկ ձուկը փափուկ և ավելի համեղ կստացվի:
Որպեսզի ձուկը տապակելիս լավ կարմրի, այն պետք է նախքան տապակելը չորացնել շորով կամ թղթով:
Նախքան ձուկը տապակելը, յուղի մեջ մի քիչ աղ գցեք, այն չի կպչի հատակին:
Ձկնեղենի հետ մակարոնը` իբրև խավարտ չի օգտագործվում:
Խաշաչ ձկան հետ` որպես խավարտ մատուցվում է պաշած կարտոֆիլ, իսկ տապակածի հետ` խաշած կամ տապակած կարտոֆիլ:
Շոգեխաշված կամ խորոված ձկան հետ կարելի է բրինձ մատուցել:
Ձուկ մատուցելուց հետո ամանները հարկավոր է սկզբում սրբել ծծողական թղթով, հետո ողողել սառը ջրով և ապա լվանալ եռման ջրով: Ձկան հոտը այդ դեպքում կանցնի:
_Շարունակելի_
Ձուկը տապակելիս չի փխլվի, եթե այն աղ դնեք տապակելուց 10-15 րոպե առաջ:
Եթե ձկնապուրին մի քիչ կաթ ավելացնեք, սուր հոտը կվերանա, իսկ ձուկը փափուկ և ավելի համեղ կստացվի:
Որպեսզի ձուկը տապակելիս լավ կարմրի, այն պետք է նախքան տապակելը չորացնել շորով կամ թղթով:
Նախքան ձուկը տապակելը, յուղի մեջ մի քիչ աղ գցեք, այն չի կպչի հատակին:
Ձկնեղենի հետ մակարոնը` իբրև խավարտ չի օգտագործվում:
Խաշաչ ձկան հետ` որպես խավարտ մատուցվում է պաշած կարտոֆիլ, իսկ տապակածի հետ` խաշած կամ տապակած կարտոֆիլ:
Շոգեխաշված կամ խորոված ձկան հետ կարելի է բրինձ մատուցել:
Ձուկ մատուցելուց հետո ամանները հարկավոր է սկզբում սրբել ծծողական թղթով, հետո ողողել սառը ջրով և ապա լվանալ եռման ջրով: Ձկան հոտը այդ դեպքում կանցնի:
_Շարունակելի_
Կարծիքներ