Գիտնականները կազմել են «երջանիկ լինելու սննդակարգը»
![Գիտնականները կազմել են «երջանիկ լինելու սննդակարգը»](https://hraparak.am/uploads/images/image_750x_5e47c91aa7223.jpg)
ԱՄՆ Արիզոնա նահանգի Մայոյի հիվանդանոցի մասնագետները կազմել են հոգեկան առողջությունը բարելավող այսպես կոչված «երջանիկ լինելու սննդակարգը»։ Այս մասին հայտնում է Focus.de-ն։ Սպանախը եւ բրոկոլին օգնում են վերականգնել քունը։ Իսկ տրամադրության բարելավման համար մասնագետները խորհուրդ են տալիս ուտել լոբազգիներ, ձուկ, ընկուզեղեն, ձու։
Այսպես, յուղոտ ձուկն օգնում է դեպրեսիայի ախտանշանները հաղթահարել, քանի որ պարունակում է օմեգա-3 թթուներ, որոնք խթանում են նաեւ սերոտոնինի եւ դոֆամինի արտազատմանը։ Սպանախն ու բրոկոլին պարունակում են ֆոլիաթթուներ, որոնք պակասորդը ազդում է քնի վրա եւ առաջացնում դեպրեսիվ ապրումներ, իսկ ահա լոբազգիները, ընկուզեղենն ու ձուն պարունակում են ամինաթթուներ, մասնավորապես՝ տրիպտոֆան, որը օգնում է օրգանիզմում սերտոնինի բալանսի պահպանմանը։
Կարծիքներ