Իմունիտետը բարձրացնելու համար միջոցներ

Իմունիտետը բարձրացնելու համար միջոցներ

Սնունդ իմունիտետը բարձրացնելու համար Մրսածությունը, քնկոտությունը, էներգիայի պակասը խոսում են իմունիտետի բարձրացման անհրաժեշտության մասին: Ցածր իմունիտետի հիմնական պատճառներից է սթրեսը, քրոնիկ հոգնածությունը, անհրաժեշտ նյութերի պակասը: Այնպես որ սննդակարգի շտկումը հնարավոր կդարձնի իմունիտետը բարձրացնել:



Մագնիումը խոցելիությունը նվազեցնելու համար  



Մագնիումը մեզ հանգստություն է տալիս: Լինի դա սթրեսային իրավիճակ, գերհոգնածություն, մենք կենտրոնացնում ենք մեր ուշադրությունը և էներգիան, որպեսզի որոշում գտնենք: Օրգանիզմը ծախսում է մագնիումի պաշարները, որպեսզի վերականգնի հավասարակշռությունը: Նվազեցնելու համար հուզումների բացասական հետևանքները անհրաժեշտ է ստանալ բավարար քանակի մագնիում: Մագնիումը նախևառաջ հանքային ջրի մեջ է` 1լ.-ի մեջ 100 մգ.։ Մագնիում կա նաև հատիկավորների, բանջարեղենի, ծովամթերքների, ֆունդուկի, ընկույզի, նաև բրնձի, հնդկաձավարի մեջ:



Ցինկը պաշտպանությունն ուժեղացնելու համար    



Սա կարևոր տարրերից մեկն է ինֆեկցիաների դեմ պայքարի գործում: Այն անհրաժեշտ է հակամարմինների արտադրման համար և արյան սպիտակ գնդիկների համար, որոնք մեր օրգանիզմի հիմնական պաշտպաններն են: Ցինկի օրեկան պահանջը կազմում է 15 մգ.: Այն կարելի է գտնել կենդանական սպիտակուցի մեջ`սպիտակ և կարմիր մսի, ձկան, ձվի, ծովամթերքների, խեցգետնի մեջ:



Վիտամին D հիվանդությունների կանխարգելման համար    



Վիտամին D- ն ամրացնում է ոսկրերը, նպաստում է կալցիումի յուրացմանը: Այդ պատճառով այն ավանդաբար օգտագործում են ռախիտի կանխարգելման համար երեխաների մոտ: Նոր հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ այս վիտամինը կանխարգելում է կրծքի, աղիքների ուռուցքը, նաև դիաբետը: Սննդի մեջ այն պարունակվում է չնչին քանակությամբ: Այն մեր օրգանիզմում արտադրվում է արևի ճառագայթների ազդեցության տակ: Դրա համար բավական է ընդամենը 15 րոպե արևի տակ գտնվել:



Վիտամին C էներգիայի համար   



Վիտամին C ն արյան սպիտակ գնդիկներին տալիս է էներգիա նրա համար, որպեսզի ոչնչացվեն բակտերիաները և վիրուսները: Այն պարունակվում է մրգերում և բանջարեղենում, որը ջերմային մշակման չի ենթարկվել: Վիտամինի բավարար քանակ օգնում են ապահովել նաև կանաչ թեյը, կարմիր գինին, դառը շոկոլադը, նաև պտուղները, որոնք հագեցած են կարմիր կամ սև գույնով: